Brz i siguran oporavak od povećanja grudi

Nasreću, povećanje grudi rutinski je zahvat koji rijetko dovede do komplikacija. Međutim, svejedno se radi o operaciji, zbog čega je važno informirati se o procesu oporavka i pažljivo pratiti upute. Liječničko se osoblje slaže u vezi najvažnijih koraka koje treba poduzeti da bi se osigurao brz i siguran oporavak.

Nakon zahvata, pacijentičine se grudi omataju elastičnim zavojima čija je svrha pružiti potporu. Ovo smanjuje oticanje i time pomaže grudima da brže zacijele. Zbog toga je važno ni pod koju cijenu ne skidati ove zavoje dok god to ne naloži sam liječnik. To uključuje i nošenje zavoja tijekom noći.

Mjesta oko netom umetnutih implantata mogu početi curiti tijekom prvih nekoliko dana nakon operacije. Fizički napor povećava rizik da se to dogodi. Zbog toga je važno tijekom tog perioda u širokom luku izbjegavati bilo koju težu fizičku aktivnost. Pacijenticama se nastoji što manje toga ograničiti i one uglavnom mogu nastaviti sa svojim svakodnevnim životom. One restrikcije koje se postavljaju tu su isključivo radi dobrobiti pacijentica.

Iako povećanje grudi nije opasan zahvat nakon kojeg pacijentice moraju tjednima ostati u krevetu, nije preporučljivo nastaviti s tjelovježbom. Skoro svaki režim sa sobom nosi naprezanje prsnog koša, što može imati negativan utjecaj na proces oporavka od operacije. Zbog toga se vježbanje ne preporuča barem nekoliko tjedana nakon zahvata.

Jedan od načina za osigurati da povećanje grudi dobro prođe jest i pravilna prehrana. Svakako nije preporučljivo unositi puno brze hrane i zanemariti uravnoteženost hranjivih sastojaka. Nasreću, liječnici imaju spremne odgovore na pitanja o najboljoj mogućoj prehrani nakon operacije grudi.

Povećanje grudi zahvat je koji ne radi svaki liječnik ili svaka klinika na identičan način. Zbog toga se nakon operacije pacijenticama daje brošura s detaljnim uputama o procesu oporavka, kao i tomu što se smije, a što ne smije raditi. Za sva ostala pitanja o ovom procesu, najbolje je konzultirati upute koje svaki liječnik daje svim svojim pacijenticama.