Kako do savršenog oblika obrva u samo 5 koraka

Čupkanje, ispunjavanje, konac i šišanje. Nema kraja stvarima koje žene rade kako bi postigle savršen izgled. Oblikovanje obrva sastoji se od toliko elemenata koje se treba uzeti u obzir! Ako prvi puta oblikujete obrve ili vam je dosta toga da plaćate stručnjake da to učine umjesto vas, morate znati točno kako savršeno oblikovati obrve. Srećom, naučiti tu vještinu ne traje mjesecima. Uz ovih 5 koraka, već do kraja današnjeg dana možete imati savršeno oblikovane obrve!

Razmislite o veličini i obliku

Prije no što krenete na oblikovanje obrva, morate znati točno kakav look želite. Uzmite u obzir oblik vašeg lica, debljinu prirodnih obrva, kvalitetu dlačica, itd. Oni s manjim čelom trebaju počupati i gornji dio obrva, dok je za one s većim čelom to velika greška.

Pronađite početnu i završnu točku

Ne postoji jedinstven oblik obrva, te svatko ima obrve koje počinju i završavaju na različitim točkama. Ali prirodna početna točka obrva često nije ona idealna za savršen izgled. Obrve bi trebale početi u ravnini s vanjskim rubom nosa a završavati na crti koju možete povući između nosa i vanjskog ruba oka.

Nađite najvišu točku luka

Kako bi obrve izgledale prirodno, morate pronaći najvišu točku luka. Greška koji mnoge žene rade jest da stave tu točku na sredini obrva. Oblikovanje obrva na taj način rezultirat će neprirodnim izgledom.

Odlučite se za debljinu

Ovo je korak koji u potpunosti ovisi o vašem ukusu. Generalno, može se reći da svjetlije obrve izgledaju bolje kad su deblje, ali to nije pravilo koje morate slijediti.

Čupkajte!

Kada ste se odlučili za debljinu i oblik, možete početi čupkati. Pripazite da koristite dobru pincetu koja ne klizi, te je dezinficirajte prije uporabe. Također, čupkajte dlake u smjeru rasta kako bi ih izvukli s korijenom, te kako bi spriječili crvenilo.