Za koje prigode muški sat postoji

Postoje različite vrste muških satova za različite prilike i namjene jer se i muškarci vole srediti za posebne prilike, ali imati i funkcionalnosti za određene namjene kad je njihov muški sat u pitanju. 

Za koje prigode muški sat postoji

Stoga postoji muški sat za različite prigode i namjene:

  • Odjevni muški sat: To su elegantni i jednostavni satovi koji se obično nose uz formalnu ili poslovnu odjeću. Imaju bijeli ili crni brojčanik, tanko kućište i kožni ili metalni remen. Namijenjeni su da nadopune vašu odjeću i ne privlače previše pažnje. Možete nositi elegantni sat na vjenčanju, sastanku ili večeri. Neki primjeri elegantnih satova su Patek Philippe Calatrava, Rolex Cellini i Cartier Tank.
  • Sportski muški sat: ovo su robusni i izdržljivi satovi koji su dizajnirani za aktivnosti na otvorenom ili tjelesne vježbe. Imaju značajke kao što su otpornost na vodu, kronograf, tahimetar, kompas ili GPS. Obično imaju veće kućište, gumeni ili najlonski remen i šareni brojčanik. Sportski sat možete nositi u teretani, na plaži ili na planinarskoj stazi. Neki primjeri sportskih satova su Casio G-Shock, Omega Seamaster i Garmin Forerunner.
  • Ležerni muški sat: ovo su svestrani i elegantni satovi koji se mogu nositi uz svakodnevnu odjeću. Imaju ravnotežu između funkcionalnosti i estetike te mogu odgovarati različitim raspoloženjima i preferencijama. Obično imaju kućište srednje veličine, kožni ili metalni remen te brojčanik s nekim detaljima ili komplikacijama. Možete nositi casual sat u uredu, trgovačkom centru ili pubu. Neki primjeri casual satova su Seiko 5, Timex Weekender i Apple Watch.

Najprikladnije situacije da se nosi muški sat ovisi o vrsti sata koji imate i prigodi na koju idete. Nadam se da će vam ovo pomoći da shvatite više o satovima i kako ih nositi. Najbitnije je da se dobro osjećate sa onim što nosite i da vam je osjećaj onakav kakav želite osjećati uvijek i svugdje – dobar, lijep i ugodan.